Hollanda’da Seçim Öncesi Yavuz Nufel’den Dikkat Çeken Çağrı: “Sandığa Gitmeyin!” (Tabii ki İroniyle)

Siyaset 27.10.2025 - 23:48, Güncelleme: 27.10.2025 - 23:48 82 kez okundu.
 

Hollanda’da Seçim Öncesi Yavuz Nufel’den Dikkat Çeken Çağrı: “Sandığa Gitmeyin!” (Tabii ki İroniyle)

Hollanda’da 30 Kasım 2025 tarihinde yapılacak genel seçimler yaklaşırken, tanınmış gazeteci Yavuz Nufel YouTube kanalında yaptığı açıklamayla büyük yankı uyandırdı. Nufel, her zamanki gibi halkı sandığa çağırmak yerine, bu kez ironik bir şekilde “oy vermeyin” çağrısında bulundu.

Videoda, yıllardır seçimlere katılımı artırmak için çağrılarda bulunduğunu ancak halkın ilgisinin oldukça düşük kaldığını vurgulayan Nufel, ülkedeki seçimlere katılım oranının yaklaşık yüzde 25–30 civarında olduğunu belirtti. Bu ilgisizlik karşısında dikkat çekmek amacıyla mesajını bu kez tersine çevirdiğini ifade etti. Gazeteci, konuşmasında yaşlı kuşakların sıkça kullandığı bir deyime de atıfta bulundu: “Kalkma, yumurtaların soğur.” Bu sözün aslında kuluçkaya yatan tavuklar için söylendiğini hatırlatan Nufel, mecazi anlamda “yerinizden kalkmayın, oy vermeye gitmeyin” diyerek izleyicilere esprili bir gönderme yaptı. Videonun sonunda ise asıl mesajını açıkça dile getirdi: “Tüm bunlar elbette ironiydi. Amacım insanları düşündürmekti. Belki bu şekilde bazıları ‘Sen ne dersen de, biz yine de oyumuzu kullanacağız’ der.” Yavuz Nufel, bu sıra dışı çağrısıyla demokratik katılımın önemine dikkat çekmeyi ve Hollanda’daki düşük seçim ilgisini yeniden gündeme taşımayı hedefliyor. Videonun linki: https://www.youtube.com/watch?v=IEdxmZIDALI      
Hollanda’da 30 Kasım 2025 tarihinde yapılacak genel seçimler yaklaşırken, tanınmış gazeteci Yavuz Nufel YouTube kanalında yaptığı açıklamayla büyük yankı uyandırdı. Nufel, her zamanki gibi halkı sandığa çağırmak yerine, bu kez ironik bir şekilde “oy vermeyin” çağrısında bulundu.

Videoda, yıllardır seçimlere katılımı artırmak için çağrılarda bulunduğunu ancak halkın ilgisinin oldukça düşük kaldığını vurgulayan Nufel, ülkedeki seçimlere katılım oranının yaklaşık yüzde 25–30 civarında olduğunu belirtti. Bu ilgisizlik karşısında dikkat çekmek amacıyla mesajını bu kez tersine çevirdiğini ifade etti.

Gazeteci, konuşmasında yaşlı kuşakların sıkça kullandığı bir deyime de atıfta bulundu:

“Kalkma, yumurtaların soğur.”
Bu sözün aslında kuluçkaya yatan tavuklar için söylendiğini hatırlatan Nufel, mecazi anlamda “yerinizden kalkmayın, oy vermeye gitmeyin” diyerek izleyicilere esprili bir gönderme yaptı.

Videonun sonunda ise asıl mesajını açıkça dile getirdi:

“Tüm bunlar elbette ironiydi. Amacım insanları düşündürmekti. Belki bu şekilde bazıları ‘Sen ne dersen de, biz yine de oyumuzu kullanacağız’ der.”

Yavuz Nufel, bu sıra dışı çağrısıyla demokratik katılımın önemine dikkat çekmeyi ve Hollanda’daki düşük seçim ilgisini yeniden gündeme taşımayı hedefliyor.

Videonun linki:

https://www.youtube.com/watch?v=IEdxmZIDALI

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lokalbakis.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.